PODRŠKA IIPT-A INICIJATIVI SKAL INTERNATIONAL-a

IIPT (Međunarodni institut za mir kroz turizam) je osnovan 1986. godine, u Međunarodnoj godini mira Ujedinjenih nacija. Misija IIPT-a, je tada kao i sada, da pomogne u stvaranju mirnog i održivog sveta kroz inicijative u vezi sa turizmom koje doprinose međunarodnom razumevanju i saradnji, poboljšanju kvaliteta životne sredine, očuvanju kulture i nasleđa i smanjenju siromaštva. Tokom proteklih više od 120 dana, narod Ukrajine je doživeo ogromna razaranja u svakoj od ovih oblasti.

Industrija putovanja i turizma i globalni mirovni pokret imaju obavezu da deluju u ovim okolnostima. To je razlog da Upravni odbor IIPT-a pozove celu IIPT porodicu da udruži snage kako bi bilo učinjeno sve moguće da se pomogne narodu Ukrajine. Jedna od akcija koja može biti preduzeta je da da podrška radu jednog od bliskih međunarodnih partnera IIPT-a, Skal International. Već izvesno vreme IIPT blisko sarađuje sa Skal International, vodećim udruženjem iz oblasti hotelijerstva i turizma, na uspostavljanju međunarodnih gradova mira u zemljama u rasponu od Rumunije do Južne Afrike. Kao odgovor na tragediju u Ukrajini, Skal je osnovao Komitet i Fond međunarodne pomoći.

Ova inicijativa će pružiti hitnu humanitarnu pomoć/podršku ukrajinskim izbeglicama koje prelaze granice u Evropi gde postoje klubovi Skal International i biti spremni da pruže podršku u obnovi Ukrajine posle rata.

Međunarodni komitet za pomoć Skal-a će blisko sarađivati sa Skal International Bukurešt kao klubom ‘’na prvoj liniji’’, koji pruža pomoć izbeglicama u hrani i prevozu do susednih zemalja kako bi im pomogao da stignu do sledeće tačke boravka. Otvoren je poseban račun za primanje svih donacija u vezi sa ovom krizom. Detalje u vezi sa ovim posebnim računom možete pronaći na sledećem linku.

U skladu sa odlukom Upravnog odbora IIPT-a, od svih samostalnih delova (čaptera), mreže i cele IIPT porodice se zahteva da učine sve što je u njihovoj moći da pomognu u promociji ove inicijative putem veb stranica i različitih informacija, komunikacija i organizacionih kanala. Dugoročni cilj je da IIPT pomogne u obnovi Ukrajine i da, nakon završetka rata posveti globalni park mira na Trgu slobode u Harkovu u Ukrajini.